Uchenna Nwosu Womens Jersey  BEKE ANNA  gyermekpszichológus, gyógypedagógus
www.teremteshaza.com  
Teremtés Háza Meditációs Központ

BEKE ANNA gyermekpszichológus, gyógypedagógus

ÚJ SZOLGÁLTATÁSUK

 

 

 

BEKE ANNA

gyermekpszichológus, gyógypedagógus

 

A segítő szakma iránti elköteleződésem már középiskolás koromban kialakult és csak tovább mélyült, amikor gyógypedagógiát tanultam a főiskolán majd később, amikor a pszichológiával hivatásszerűen kezdtem foglalkozni.

 

A folyamatosan bővülő elméleti tudásomat széleskörű gyakorlati tapasztalattal igyekszem még hatékonyabbá, használhatóvá tenni, ebben sokat segítenek gyermekeim és számtalan kis páciensem, akik mindig újabb és újabb kihívások elé állítanak, mint szülőt és szakembert. Munkám során az a folyamat tölt el különösen nagy örömmel, amikor láthatóvá válik, hogy a szakma és a gyermeki kreativitás, leleményesség találkozásából milyen jól működő megoldások tudnak megszületni valamennyi problémára.

 

Jelenleg óvodákban dolgozom óvodapszichológusként, ahol pszichológiai konzultációkat végzek szülőkkel és pedagógusokkal. Pszichoterápiás konzultációt 18 éves korig vállalok, magánrendelés keretében. Terápiás munkám során a probléma feltárására, a kiváltó okok megismerésére törekszem, az életkortól függően játék, rajzok, bábok, beszélgetés segítségével.

 

Problémák, amelyekkel fordulhatnak hozzám:

– baba-mama kapcsolati nehézségek – etetés, altatás, leválás nehézségei

– fejlődésbeli, képességbeli elmaradások

– iskolaérettségi – beiskolázási – pályaválasztási bizonytalanságok

– szobatisztasággal kapcsolatos nehézségek

– tanulási nehézségek, teljesítményromlás- érzelemszabályozási, beilleszkedési, viselkedési problémák

– serdülőkori nehézségek, krízisek

– alvás, étkezés zavarai

– lelki eredetű testi problémák pl. fejfájás, hasfájás, asztma, ekcéma, dadogás, tic

– szorongásos és hangulati zavarok

 

Hogyan is segítek?

A kapcsolatfelvételt a szülő kezdeményezi, főként telefonon, amely során időpont egyeztetés is történik.

 

Az első találkozás alkalmával egy kötetlen beszélgetésre kerül sor a megjelent szülő(k)vel, amely során kirajzolódik egy elsődleges kép a probléma természetéről és a segítségkérés mibenlétéről.

 

Ezt követően 3-4 alkalmas találkozás ad lehetőséget arra, hogy különböző spontán illetve irányított aktivitások (rajz, játék, festés, teszt, beszélgetés…) által a gyermek és a probléma láthatóvá, megismerhetővé válják.

 

Majd ezt követően kerül sor az első visszajelző beszélgetésre a szülő(k) és a szakember között, ami tulajdonképpen egy közös gondolkodás a felszínre került információkról és a megtapasztalt viselkedésről, érzésekről. Ez alkalom végén történik meg – amennyiben szükséges – a terápiás szerződéskötés, amely a segítségnyújtás módját, annak időbeli – térbeli kereteit rögzíti és meghatározza a közös munka célját.

 

Pszichoterápia során általában heti egy alkalommal találkozunk a gyermekkel; a terápiás folyamat alatt a szülővel többször is konzultálunk, ahogyan erre szükség illetve igény van.

 

Óradíj: 6.000 Ft

 

 

Elérhetőségem: 06 70 555 3125


Terrell Edmunds Jersey